В Міністерстві соціальної політики розповіли про компенсації на обслуговування особистого транспорту

Така інформація з’явилася на офіційний сторінці міністерства в соціальній мережі. Зазначається, що таке рішення про удосконалення таких виплат ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів 31 березня. Стало відомо, кому можна отримати таку допомогу.

Мінсоцполітики. Фото: YouTube, скрін
Мінсоцполітики. Фото: YouTube, скрін

Представники Міністерства соціальної політики пояснили, що це стосується осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають право на забезпечення транспортом. Так, згідно з законодавством, така категорія громадян має право на компенсації від держави на пальне для особистого транспорту ремонт, технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування.

Що зміниться?

Так, тепер, згідно з нововведеннями, буде легше і подати заявку на таку державну допомогу. Зазначається, що тепер українці можуть подати такі документи в електронному вигляді. Крім того, буде працювати електронний кабінет. Вся така інформація буде вестися та контролюватися в в Централізованому банку даних з проблем інвалідності, як вирішили на засіданні українського уряду.

Куди звертатися?

Для того щоб отримати консультації з приводу надання такої допомоги, можна звернутися в відділок органу соціального захисту в своєму регіоні. Під час пандемії краще все ж таки обрати альтернативний спосіб - наприклад, зателефонувати за гарячою лінією, або скористатися офіційним порталом Міністерства соціальної політики. Це можна зробити за допомогою дзвінка на урядову гарячу лінію 15-45, де українців консультують з приводу соціальної допомоги громадянам (включно з субсидіями та різними проблемними питаннями соціального захисту).

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в уряді вирішили переглянути соціальні гарантії для громадян. Зазначається, що це торкнеться осіб з інвалідністю, чорнобильців, а також пенсіонерів.

Також повідомлялося, що з’явилася декларація Володимира Зеленського за минулий рік. Стало відомо, скільки за 2020 рік заробила родина Зеленських.

Крім того, в Україну вже прийшла температурна весна. Своїм прогнозом на 1 квітня поділилася Наталя Діденко. За словами синоптика, сьогодні в країні вже до 17-18 градусів тепла.