В Міністерстві соціальної політики розповіли громадянам про важливі номери телефонів

В Україні одна з найважливіших проблем – це домашнє насильство. Багато жінок, чоловіків та дітей, які страждають від кривдників прямо вдома, не знають, де їм шукати допомоги. Представники Мінсоцполітики в соціальній мережі показали номери гарячих ліній, на які можна телефонувати в таких складних ситуаціях.

Телефон. Фото: YouTube, скрін
Телефон. Фото: YouTube, скрін

Так, в уряді працює одразу декілька номерів, за якими можна звернутися щодо домашнього та гендерного насильства, а також з питань торгівлі людьми тощо стосовно дітей. Урядова гаряча лінія – 15-47. Саме по цьому телефонному номеру вам можуть допомогти спеціалісти.

Національна гаряча лінія щодо запобігання домашнього насильства та гендерної дискримінації:

  • Зі стаціонарного телефону – 0-800-500-335;
  • З мобільного – 116-123.

Крім того, в Україні працює спеціальна дитяча лінія. Тут можуть отримати допомогу професіоналів дорослі, якщо справа стосується дітей, або ж самі діти:

  • Зі стаціонарного телефону – 0-800-500-225;
  • З мобільного – 116-11.

Крім того можна звернутися в урядовий колл-центр за номером 15-45. Також можна отримати допомогу в представників Координаційного центру щодо надання правової допомоги – 0-800-213-103. Однак варто пам’ятати, якщо ситуація критична і ви боїтесь за своє чи чиєсь життя, то важливо зателефонувати на лінію «102», щоб на виклик прибули правоохоронці.

Також в Мінсоцполітики розповіли, що по вищезгаданим номерам українці можуть отримати декілька видів допомоги. Зокрема це психологічні, інформаційні консультації, а також соціальний супровід.

Варто зазначити, що у кожній другій родини, яка знаходиться в важких обставинах, є прояви насильства. За даними Міністерства соціальної політики, у числі всіх звернень складається така статистика (тих, хто страждає від насильства):

  • Жінки – 86 відсотків;
  • Чоловіки – 12 відсотків;
  • Діти – 2 відсотки.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні регулярно перевіряють пенсії, субсидії та інші виплати. Стало відомо, що очікує на порушників правил.

Також повідомлялося, що під час карантину ще більше українців стали оформлювати субсидії. Стало відомо, як швидко можна отримати допомогу.

Крім того, на фоні посилення карантину в уряді вирішили знову запровадити одноразову допомогу для українців. Громадяни зможуть отримати по вісім тисяч гривень. Стало відомо, як отримати гроші.