Українці можуть сплачувати послуги прямо у мессенджері – експерти пояснили, як це робити

Таку інформацію можна побачити на офіційному сайті ПриватБанку. Зазначається, що клієнти можуть скористатися спеціальним чат-ботом в популярному мессенджері Viber. В результаті прямо вдома можна скористатися банківськими послугами.

ПриватБанк. Фото: YouTube, скрін
ПриватБанк. Фото: YouTube, скрін

Справа в тому, що ПриватБанк став співпрацювати з інтернет-еквайрингом Liqpay. Саме ця система надає змогу користувачам мессенджерів користуватися банківськими послугами, не відриваючись від спілкування з близькими. Експерти також наголошували, що ми стали практично першою країною, де з’явилася така можливість.

Які переваги при користуванні чат-ботом ПриватБанку у мессенджері Viber:

  • Можна отримати банківські послуги, не відриваючись від спілкування з близькими;
  • Можливість здійснювати швидкі та безпечні транзакції;
  • Можливість сплачувати товари та різні послуги від перевірених продавців.

Крім того, на сайті фінансової установи також є інформація про те, що треба зробити, щоб скористуватися такою послугою:

  • Встановити додаток Viber (його можна знайти в GooglePlay та AppStore);
  • Обрати серед паб ліків той, який вас цікавить (наразі доступні три варіанта – «ПриватБанк», «Бонус Плюс», «Кредит готівкою» від Привата);
  • Користуйтеся послугами фінансової установи.

Варто лише додати, що для такої сплати товарів та послуг в мессенджері потрібно буде прив’язати свою банківську картку до Apple Pay або Google Pay. В іншому випадку можна також просто ввести в боті номер своєї банківської картки. Таким чином українці отримали ще швидший спосіб отримати потрібні фінансові послуги.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні хочуть підвищити частину податків. Зазначається, що така ініціатива спрямована на рівність в податковій сфері. Стало відомо, за що громадяни будуть платити більше.

Також повідомлялося, що в уряді пояснили, як саме оформлюються субсидії. Стало відомо, наскільки швидко можна отримати допомогу від держави на сплату комунальних послуг.

Крім того, в Україні громадяни вже можуть отримувати субсидії готівкою. Експерти пояснили українцям, чому такий вид отримання знижки вигідніше.